Het Buddy Programma


Breid je sociale netwerk uit!


Leer meer over het Buddy Programma

Het Buddy Programma helpt mensen bij het creëren van een sociaal netwerk. Integreren in een nieuw land kan erg moeilijk zijn zonder de hulp van iemand die er al een tijd gewoond heeft. Een buddy kan dus een nieuwe vriend en een hulp zijn.

Buddy zoekers en buddy vrijwiligers worden gematcht op basis van hun hobby’s, verwachtingen van het programma, taal en beschikbaarheid. Hoeveel uur per week je aan het buddy programma wil besteden is aan jou en je buddy, dus het is erg flexibel.

Je eerste meeting met je buddy zal samen met de buddy manager zijn. Zij zal jullie aan elkaar voorstellen en meer informatie over de organisatie en het buddy programma geven. Hierna ben je vrij om elkaar zo vaak als je wil te ontmoeten, online of offline.


Samen Activiteiten doen

Plezier hebben

Voorbeelden van activitieiten die onze buddy’s samen gedaan hebben:
stads-of natuur wandelingen maken, een koffietje halen, bezienswaardigheden in Nederland bekijken (zoals Keukenhof), de taal samen oefenen, elkaars nationale keuken uitproberen (in een restaurant or door samen te koken!), samen naar een terrasje gaan, etc.

Elkaar helpen

Naast het doen van leuke activiteiten, helpen buddy’s elkaar.
Nederland kan soms moeilijk zijn met haar vele regels. Denk daarom aan helpen bij het vertalen van post wanneer je elkaar ontmoet, of help bijvoorbeeld bij het schrijven of checken van een motivatiebrief, CV, etc.


Doe Mee!


Buddy Volunteer en Zoeker

Er zijn twee manieren om deel te nemen in het Buddy Programma van Reach & Teach:
1. Je bent een nieuwkomer in Nederland of Den Haag en wilt graag nieuwe mensen leren kennen, een taal oefenen, leuke dingen doen of iemand hebben die je met belangrijke dingen kan helpen. Dan kan je inschrijven als een Buddy Seeker.
2. Jij bent geïnteresseerd in het leren kennen van andere culturen. Jij wilr ideeën uitwisselen met een nieuwe vriend of vriendin. Jij wil een impact maken en je hebt een paar uur vrije tijd per week. Dan kan jij een Buddy Volunteer worden.

Je hoeft geen associatie te hebben met Reach & Teach om mee te doen aan ons Buddy Programma. Iedereen is welkom! Omdat onze organisatie gevestigd is in Den Haag, is het het makkelijkst en meest praktisch als je in de omgeving Den Haag/Rotterdam/Leiden woont, zodat afspreken met je buddy makkelijk te regelen is. Klik op de onderstaande knop om de Buddy Form in te vullen en onze Buddy manager zal zo snel mogelijk contact opnemen met jou.

Indien je nog vragen hebt over het programma, kan je contact opnemen door te emailen naar buddy@reachandteach.nl

Veel plezier!

العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschTürkçe