Reach & Teach taallessen

Als organisatie vinden wij dat iedereen toegang moet hebben tot onderwijs

Onze missie is om nieuwkomers in Nederland te verwelkomen en te ondersteunen bij hun integratieproces. Reach & Teach biedt taallessen aan om de taalvaardigheid te verbeteren.

Wat meer informatie

Onze taallessen worden volledig geleid door vrijwilligers, die de tijd en moeite nemen om een ​​syllabus te creëren en unieke lesinhoud te maken om hun studenten enthousiast les te geven. Momenteel worden onze taallessen, vanwege de situatie, online aangeboden op Microsoft Teams.

De taaldocenten zijn grotendeels studenten die in hun vrije tijd een bijdrage willen maken aan de maatschappij. Iedereen is welkom om les te geven omdat we altijd extra hulp kunnen gebruiken. Ook (oud) Reach & Teach studenten zijn welkom om een taalles te geven.

Als student zal je ook toetsen moeten maken zodat wij jouw vooruitgang kunnen bijhouden en beoordelen. Als je in September bent begonnen zal je een midterm en een final exam moeten maken. Als je in Februari bent begonnen zal je alleen een final exam moeten nemen. Wanneer je als student de taalcursus afrond organiseren wij een uitreiking en krijg je een certificaat.

Leer over ons

Onze taallessen in nummers


32

docenten

14

lessen

95

studenten

17

verschillende nationaliteiten

d

Talen

Drie verschillende mogelijkheden


Alle klassen zijn 1x per week, 2 uur lang op Microsoft Teams.

Nederlandse lessen
Nederlands, net als Engels, wordt gegeven op maandagen, dinsdagen, woensdagen en donderdagen. Taalniveau’s A1 tot en met B2 zijn momenteel bezig.

Engelse lessen
De Engelse lessen variëren van niveau A1 tot en met C1. De lessen worden gegeven op maandagen, dinsdagen, woensdagen en donderdagen.

Arabische les
Wij hebben momenteel 1 Arabische taalles, wat begonnen is als een pilot. Deze les is voor de beginners en is dus taalniveau A1. Deze les wordt wekelijks op dinsdagen gegeven.


Testimonials van Reach & Teach leden

“Ik heb echt een connectie gemaakt met de studenten”

Ik ben super blij dat ik deel uitmaak van Reach & Teach, ik vind het zo’n gaaf idee en de manier waarop je het organiseert en jullie zijn allemaal zo jong, het is echt geweldig.
Lina (Docent Engels)

“Ik hoorde van mijn vrienden over Reach & Teach”

Er zijn ook veel goede organisaties voor nieuwkomers en vluchtelingen, zoals Reach & Teach en zij helpen ons een plek in de samenleving te vinden en een goede opleiding of baan te vinden.

Harun (Student Engels)

“Het gaat heel goed”


Uiteindelijk creëer je een band met mensen die nieuw zijn in het land, en die echt een nieuwe taal willen leren en dat vind ik echt mooi, dat je daar iemand mee kunt helpen.

Philip and Elly (Docenten Nederlands)

Raak betrokken

Doe mee met onze taallessenHet is mogelijk om gedurende het hele jaar ons te contacteren om in te schrijven als student of taaldocent. Er is wel aan het begin van het (academische) jaar een inschrijfperiode, dus voor studenten die daarna inschrijven worden op de wachtlijst gezet.


Word een student
Om student te worden zal je eerst door iemand van Reach & Teach beoordeeld worden met een taalniveau toets, zodat we jou in het correcte taalniveau kunnen plaatsen. Daarna wordt je in een groepje gezet en zal je wekelijks les krijgen.

Word een taaldocent
Als docent mag je je eigen les en syllabus ontwerpen en wij geven je een taalboek als richtlijn. Jouw groepje zal maximaal 8 studenten hebben. Verder heb je alle vrijheid om met de materialen te komen voor in de les.

Neem contact op met onze academische coördinatoren voor vragen of als je jezelf wilt aanmelden als student of docent! Stuur ze een email op academic@reachandteach.nlVergeet niet om ons op onze sociale media te volgen zodat je up-to-date blijft met alle Reach & Teach activiteiten!

العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschTürkçe