Reach & Teach Taallessen

Als organisatie vinden wij dat iedereen toegang moet hebben tot onderwijs

Onze missie is om nieuwkomers in Nederland te verwelkomen en te ondersteunen bij hun integratieproces. Reach & Teach biedt taallessen aan om de taalvaardigheid te verbeteren.

Meer Informatie

Onze taallessen worden volledig geleid door vrijwilligers, die de tijd en moeite nemen om een ​​syllabus te creëren en unieke lesinhoud te maken om hun studenten enthousiast les te geven. Momenteel worden onze taallessen, vanwege de situatie, online aangeboden op Microsoft Teams.

De taaldocenten zijn grotendeels studenten die in hun vrije tijd een bijdrage willen maken aan de maatschappij. Iedereen is welkom om les te geven omdat we altijd extra hulp kunnen gebruiken. Ook (oud) Reach & Teach studenten zijn welkom om een taalles te geven.

Als student zal je ook toetsen moeten maken zodat wij jouw vooruitgang kunnen bijhouden en beoordelen. Als je in September bent begonnen zal je een midterm en een final exam moeten maken. Als je in Februari bent begonnen zal je alleen een final exam moeten nemen. Wanneer je als student de taalcursus afrond organiseren wij een uitreiking en krijg je een certificaat.

Onze Taallessen in Nummers


32

docenten

14

lessen

95

studenten

17

verschillende nationaliteiten

d

Talen: Nederlands & Engels


Alle klassen zijn 2 keer per week, 2 uur lang.
Vanwege corona worden de lessen online gegeven
(via Microsoft Teams).

Nederlandse Lessen

De Nederlands lessen worden gegeven op maandagen, dinsdagen, woensdagen en donderdagen. Taalniveau’s A1 tot en met B2 worden aangeboden.

Engelse Lessen

De Engelse lessen variëren van niveau A1 tot en met C1. De lessen worden gegeven op maandagen, dinsdagen, woensdagen en donderdagen.


Testimonials

“Ik heb echt een connectie gemaakt met de studenten”

Engelse les geven gaf mij veel voldoening. Het is fijn om te zien hoe mijn studenten vooruit zijn gegaan, Engels is zo’n belangrijke taal, – zelfs in Nederland!
Lina (Docent Engels)

“Ik hoorde van mijn vrienden over Reach & Teach”

Reach & Teach is een van de organistates die nieuwkomers, zoals ik, helpt een plekje te vinden in de maatschappij.

Harun (Student Engels)

“Les geven geeft voldoening”


Uiteindelijk creëer je een band met mensen die nieuw zijn in het land, en die een nieuwe taal willen leren. Ik vind het echt mooi dat wij daarmee kunnen helpen.

Philip and Elly (Docenten Nederlands)

Doe mee met onze taallessenHet is mogelijk om gedurende het hele jaar je in te schrijven als student of taaldocent. Er is wel aan het begin van het (academische) jaar een inschrijfperiode, studenten die zich daarna inschrijven worden op de wachtlijst gezet.


Word een student
Om student te worden zal je eerst door iemand van Reach & Teach beoordeeld worden met een taalniveau toets, zodat we jou in het correcte taalniveau kunnen plaatsen. Daarna wordt je in een groepje gezet en zal je wekelijks les krijgen.

Word een taaldocent
Als docent mag je je eigen les en syllabus ontwerpen en wij geven je een taalboek als richtlijn. Jouw groepje zal maximaal 8 studenten hebben. Verder heb je alle vrijheid om met de materialen te komen voor in de les.

Neem contact op met onze academische coördinatoren voor vragen via
academic@reachandteach.nlVergeet niet om ons op onze sociale media te volgen zodat je up-to-date blijft met alle Reach & Teach activiteiten!

العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschРусскийTürkçeУкраїнська